Souhrn III Initiative 2024

Pokud jste o III Initiative doteď neslyšeli, ani se vám nedivím. Indie hry jsou poměrně opomíjené hry a mnohdy neprávem. Zvláště v poslední době, kdy se chamtiví AAA vývojáři neštítí na, v podstatě nedokončené hry plné bugů a mikrotransakcí, dát cenovku 70 Eur. Přitom za stejnou cenu lze získat dvě až tři indie hry, které budou bez jediné chybičky.

Pojďme o indie vývojářích zvýšit povědomí

To se však rozhodli změnit lidé z Triple-i Initiative. Jak už název naznačuje, tato iniciativa má za cíl spojit vývojáře nejlepších nezávislých projektů v rámci jedné show. Tři "I" v názvu mají definovat, o co se organizátoři snaží - představit různé nezávislé tituly, které spojuje společná ambice oslovit miliony hráčů po celém světě. Mnoho z těchto vývojářů nemá prostředky ani vazby na velké herní společnosti, a proto je tato iniciativa skvělou příležitostí pro jejich představení. íky této iniciativě mohou tyto hry získat širší povědomí a hrači zase objevit nové a originální zážitky ve světě her. Je dobře, že existuje taková platforma, která podporuje rozvoj nezávislého herního průmyslu a vytváří silnou komunitu vášnivých vývojářů. 12.4. se konala konference, na které Triple-i Initiative představila mnoho novinek v oblasti indie her.

Pojďme si shrnout, co nás v následujících měsících čeká:

THE ROGUE PRINCE OF PERSIA

Do posledního okamžiku před akcí nebylo jasné, zda budeme mít možnost vidět novou hru ze světa Prince of Persia, ale insiderové nám naznačili, že by se to mohlo stát realitou. A skutečně, v samém závěru byla představena hra The Rogue Prince of Persia, na které pracuje studio Evil Empire, tvůrci úspěšného titulu Dead Cells. I když se jedná o licencovaný projekt, je jejich hra představena jako skutečné indie dílo s vlastním, osobitým přístupem k adaptaci slavné videohry. The Rogue Prince of Persia je stylizovaná roguelite plošinovka, ve kterém hráč přebírá roli samotného Prince a vydává se na klasický úkol- zachránit princeznu. Příběh také nabízí možnost zachránit celou Persii před nájezdem Hunů. Přestože to zní jako klišé, hra slibuje velmi originální zpracování této klasické videoherní zápletky. Během představení jsme mohli sledovat krátký, filmově laděný úvod a musím přiznat, že vizuální styl a detailní animace vypadají opravdu skvěle. Navíc všichni nedočkavci si mohou oddechnout, protože hra The Rogue Prince of Persia bude již 14. května dostupná v rámci předběžného přístupu na Steamu. I když plná verze ještě chvíli potrvá, těšíme se na to, co nám tento zajímavý indie projekt přinese.

SLAY THE SPIRE 2

Velmi očekávané pokračování oblíbené karetní roguelike hry Slay the Spire, vyvinuté studiem Mega Crit, bylo nedávno odhaleno a představeno jako Slay the Spire 2. Původní hra byla plně vydána v roce 2019, ale již v roce 2017 si získala oblibu v předběžném přístupu. Stejný přístup zvolí vývojáři i nyní. První upoutávka na Slay the Spire 2 byla krátká, ale již nám odhalila některé novinky, například novou postavu - kostlivého Necrobindera. Vývojáři slibují také nové nepřátele, různé poklady a artefakty. Zatím však nezveřejnili žádné podrobnosti o tom, jak se hra bude lišit od svého předchůdce. Tyto novinky však slibují představit v budoucích oznámeních. Fanoušky prvního dílu jistě potěší, že audiovizuální stránka Slay the Spire 2 bude zcela stejná jako v jedničce. Musím říct, že ačkoliv jsem fanoušek prvního dílu, z traileru to vypadá spíše jako DLC než pokračování. Což mě trošku zklamalo. Studio Mega Crit se zaměřuje na vytváření strategií a karetních her s roguelike prvky. Slay the Spire, jejich předchozí titul, získal velkou oblibu mezi hráči i kritiky díky svému návykovému hernímu stylu a kombinaci karetního systému s roguelike prvky. Slay the Spire 2 má tedy obrovský potenciál vycházet z úspěchu svého předchůdce a nabídnout hráčům ještě více zábavy a výzvy.

NEVER ALONE 2

Na akci byla představena hra Never Alone 2. Studio Humble Games se specializuje na vývoj a vydávání nezávislých her od talentovaných vývojářů. Jejich cílem je tvorba zábavných a originálních herních titulů, které zaujmou hráče po celém světě. První díl Never Alone, vydaný v roce 2014, okouzlil svým jedinečným uměleckým stylem a poutavým příběhem založeným na kulturách původních obyvatel Aljašky. Vývojáři se od samého začátku zaměřovali na spolupráci s těmito komunitami, aby získali co nejvíce autenticity a respektu k daným kulturám. Never Alone 2 slibuje být dalším zajímavým a dojemným dobrodružstvím, které hráče přenese do fascinujícího světa. Oznámení tohoto pokračování od studia Humble Games přišlo již před více než dvěma lety, ale až nyní jsme se dočkali trochu konkrétnějšího představení. Zatímco první díl byl ve 2D podobě, Never Alone 2 se bude odehrávat ve plně trojrozměrném prostředí. I když naše informace jsou zatím omezené na 30sekundový trailer, z něj vyplývá jedna důležitá informace - hra bude kompletně ve 3D. Stejně jako u prvního dílu, i pro Never Alone 2 se studio spoléhá na podporu původních obyvatel Aljašky, kteří jsou aktivně zapojeni do vytváření nového příběhu. Hrdinka se tentokrát ocitne ve světě spolu se svou novou kamarádkou - liškou. Zatím není známo konkrétní datum vydání ani další detaily o hře. Nicméně očekává se, že brzy bude možné zařadit Never Alone 2 na seznam přání na platformě Steam.

DARKEST DUNGEON II

Populární Darkest Dungeon II se dočká v průběhu roku nového herního módu Kingdoms. Tento nový mód bude samostatnou a kompletně zdarma přístupnou kampaní, ve které hráči převezmou roli ochránce svého království. Jejich úkolem bude udržovat kontrolu nad strategickými body a současně se vyrovnávat s různými hrozbami, které ohrožují bezpečnost království. Jedním z důležitých prvků této nové kampaně bude možnost upgradovat hospody, což zlepší celkovou obranu království. Hráči se budou vydávat na unikátní questy, které jim umožní objevit příběhy spojené s třemi novými frakcemi. První z nich jsou Coven, který se specializuje na kouzla a temné rituály. Beastmen jsou bestie a mutanty, které ohrožují okolí království. Poslední novou frakcí jsou Crimson Courtiers, což jsou příslušníci královského dvora posedlí krví. Vývojáři Darkest Dungeon II, studio Red Hook Studios, je známé svou schopností vytvářet temnou a atmosférickou herní hudbu, která skvěle doplňuje jejich hry. Studio se specializuje na žánr roguelike a také na dungeon crawl hry. Již první díl Darkest Dungeon, vydaný v roce 2016, získal obrovskou popularitu díky svému unikátnímu uměleckému stylu, příběhu a obtížnosti. Vývojáři se vždy snažili poskytnout hráčům výzvu a napětí ve svých hrách, a Darkest Dungeon II s novým herním módem Kingdoms slibuje být dalším skvělým přídavkem k tomuto temnému a náročnému světu.

PALWORLD

Palworld je peckou, která začátkem roku pobláznila celý herní svět a trhala rekordy napříč celou herní komunitou. Fanoušci této hry však již dlouho volali po arénách. A Pocketpair Studio je konečně vyslyšelo. Tento nový herní mód se do Palworldu dostane v průběhu roku 2024 a umožní hráčům skutečné zápasy, které připomínají souboje mezi Pokémony. Díky novému hernímu módu arény se hráči konečně budou moci střetávat v opravdových zápasech, které nabídnou do prozatím celkem stereotypního gameplaye zase trochu něco nového. Palworld je sandboxový titul s prvky přežití, ve kterém se hráči pohybují ve světě plném bytostí, které mohou chytat, trénovat a využívat je v bojích i při stavění svých farem.

BROKEN ROADS

Po dlouhých letech čekání konečně vychází Broken Roads. Tohle postapo zaujalo fanoušky především tím faktem, že na něm pracuje Colin McComb, který se podílel na vytvoření úspěšných her, jako je Fallout 2, Planescape: Torment nebo Wasteland 2. Ve hře Broken Roads vás čeká nezapomenutelné dobrodružství, které bude vyprávěno prostřednictvím rozvětvených dialogů a náročných rozhodnutí. Budete se pohybovat po světě plném postapokalyptických krajin a vydáte se na dobrodružství se svou skupinou spolubojovníků. Budete muset čelit mnoha výzvám a rozhodnutí, která ovlivní směřování příběhu. Vývojáři ze studia Drop Bear Bytes se zaměřili také na morální systém postav. Vaše činy budou mít vliv na vaši morální bránu, která ovlivní vaše další možnosti ve hře. To znamená, že vaše rozhodnutí a jednání budou mít skutečné důsledky a přímo ovlivní vaši postavu. Studio Drop Bear Bytes je známé svým zájmem o vytváření náročných a propracovaných RPG her. S Broken Roads chtějí předvést svou schopnost vyprávět poutavé a emocionálně nabité příběhy, které hráče pohltí a nepustí až do samotného konce. S ohledem na přítomnost zkušeného designéra Colina McComba v týmu můžeme očekávat, že Broken Roads nabídne hlubší a propracovaný herní svět, který hráči budou milovat. Broken Roads vyšlo 10. dubna, hra už je dostupná na Steamu.

MOUSE

Od vývojářů ze studia Fumi Games přichází nová hra s názvem Mouse. Tito vývojáři se nechali inspirovat takovými tituly jako Mickey Mouse, Doom, Cuphead nebo i L.A. Noire. V nedávném videu, které zveřejnili, ukazují několik klíčových herních prvků, které zahrnují vystřelovací hák, helikoptéru pro zmírnění pádů a nejdůležitěji, špenát. Ano, správně jste slyšeli - špenát! Špenát bude hrát velkou roli ve hře Mouse, protože poskytne vaší postavě zvýšené schopnosti v soubojích tváří v tvář. Tato originální idea přidává nový rozměr do hratelnosti a nabízí hráčům různé strategie a možnosti v bojích. Zatímco čekáme na výsledek práce vývojářů, je zajímavé vidět, jak se inspirace z různých herních žánrů promítla do konceptu hry Mouse. Fumi Games je studio, které se snaží přinášet inovativní a zábavné hry. Jsou známí svým kreativním přístupem k designu a konstrukci her. S Mouse chtějí vytvořit zážitek, který osloví hráče všech věkových kategorií. Sledování jejich prací nám ukazuje, že se tým vývojářů důkladně zabývá detaily a snaží se přinést originální a unikátní herní zážitek. I když si na konečný výsledek budeme muset počkat minimálně do příštího roku, je jasné, že Mouse bude jedinečnou hrou, která nás překvapí svou kreativitou a zábavností.

RISK OF RAIN 2

Risk of Rain 2 se podle nového videa dočká již brzy zajímavého updatu. Tento update nabídne hráčům mnoho nových funkcí a spiře se, že se stane dalším trhákem hry. Jednou z přidaných funkcí bude nová lokace pojmenovaná Verdant Falls, která bude hráčům k dispozici prozkoumání. Zcela nové prostředí nabídne zajímavé výzvy a nečekané překážky kosmických rozměrů. Kromě nových lokalit hráči uvidí nové artefakty Devotion a Delusion, které nabídnou zkušenému hráči možnost, jak dále zlepšit své dovednosti a překonat další bariéry. Devotion, nový artefakt v hře, bude nabízet nové výzvy pro hráče, kteří si chtějí zlepšit své dovednosti. Zatímco Delusion nabídne hráčům náhodně vygenerovaný obsah, což znamená, že každá hra bude zcela odlišná od té předchozí. Dalším kreativním prvkem a zajímavým přídavkem k Risk of Rain 2 bude přidání alternativního skinu pro hlavní postavu The Prisoner. Hráči si budou moci vyzkoušet nový vzhled své postavy, což bude zajisté příjemným osvěžením. Tým vývojářů zahájil tvorbu Risk of Rain 2 s myšlenkou na kreativitu, interaktivitu a zábavu. Tyto prvky se aktuálně stanou důležitým lákadlem pro hráče a budou očekávány v novinkách Devotion Update 2.

LAYSARA: SUMMIT KINGDOM

Dnes nečekaně vstoupila do early accessu vysokohorská budovatelská strategie Laysara: Summit Kingdom, jejíž vývoj trval téměř dva roky od oznámení. Hráči se konečně mohou ponořit do velice nadějné budovatelské strategie, která nabízí možnost stavět město na příkrém svahu velehory, což je příslibem zajímavého a náročného herního zážitku. V Laysara: Summit Kingdom hráči čelí mnoha výzvám, protože každá hora má svá specifika, včetně různých krkolomných svahů, rozmanitosti zdrojů a proměnlivého počasí. Hra zahrnuje i možnost boje s lavinami, kterým lze čelit třemi způsoby: hráči mohou dobrovolně vyvolat lavinu ještě předtím, než se stane nebezpečnou, vysadit stromy, které zpomalí pohyb sněhu, nebo využít vybudovaných zdí k jejich odklonění. Tým vývojářů, tvořený třemi členy studia Quite OK Games, se snaží posunout žánr budovatelských strategií do nových výšin a přinést hráčům zcela nový a inovativní zážitek. Jejich práce reflektuje jejich odhodlanost přinést světu kvalitní herní titul, který překoná očekávání hráčů. Laysara: Summit Kingdom slibuje být zcela novým zážitkem v žánru budovatelských strategií a ukazuje, že vývojáři jsou neustále inovativní a hledají nové cesty, jak přinést hráčům nezapomenutelné zážitky.

KILL KNIGHT

Pokud toužíte po retro arkádové zábavě, tak se mám pro vás skvělou zprávu. Studio PlaySide oznámilo novou hru s názvem Kill Knight, která je inspirovaná klasickými hrami z arkádových automatů. Tato izometrická střílečka vás zavede do role rytíře, který je posednutý démonem. Kill Knight slibuje poutavý a akční herní zážitek, který vás vtáhne do světa temnoty a nekompromisního boje. Hra je vytvořena talentovaným týmem vývojářů ze studia PlaySide, kteří mají silnou vášeň pro tvorbu her. Jsou známí svou schopností přinést do her inovativní prvky a nezaměnitelný styl. S Kill Knight chtějí rozšířit svou herní nabídku a nadchnout hráče po celém světě svým jedinečným pojetím akčních stříleček. Díky svému působivému vizuálnímu provedení a dynamickému hernímu stylu se Kill Knight stává jednou z nejočekávanějších her tohoto roku. Takže si pevně připoutejte své zbraně a připravte se stát se rytířem posedlým démonem ve světě plném akce a dobrodružství. Kill Knight brzy dorazí na herní platformy a slibuje nezapomenutelný herní zážitek.Kill Knight dorazí ještě letos na Steam, PS5, Xbox Series X/S a Switch.

SHADOWS OF DOUBT

Shadows of Doubt je detektivní sandboxová hra, která se již téměř rok nachází v předběžném přístupu na platformě Steam. Letos se však tato hra chystá také na vydání na konzolích PS5 a Xbox Series X/S, aby tak oslovila ještě širší herní publikum. Společně s tím byl do PC verze hry Shadows of Doubt přidán čerstvý update, který přináší do hry dva nové typy vrahů. Tito noví zločinci loví své oběti z dálky, což hráče přenáší do nového fádního vyšetřování trajektorie střel. Vývojáři hry Shadows of Doubt, společnost kolem vývojáře Colea Jefferiese, se zaměřují na vytvoření realistického a poutavého detektivního zážitku. Tým je známý svou oddaností k detailům a snahou o inovaci tradičních herních žánrů. S přidáním nových typů vrahů a rozšířením dostupných platforem se snaží rozšířit možnosti pro hráče a přinést do hry nové a zajímavé prvky. Tento update a plánované vydání hry na konzolích naznačuje, že Shadows of Doubt je stále aktivně vyvíjenou hrou, která si klade za cíl posunout hranice detektivních her. Hráči se tak mohou těšit na ještě poutavější herní zážitek, který bude plný výzev a tajemství.

MY TIME AT SANDROCK

Farmářský simulátor se letos v létě dočká aktualizace, která hráčům umožní propojit se do kooperativního multiplayeru s ostatními hráči bez ohledu na používanou herní platformu. Tato nová funkce umožní až čtyřem hráčům společně prožívat farmářský život, bez ohledu na to, zda hrají na PC, Xbox, PlayStation nebo Switch. Tímto krokem se herní zážitek otevírá ještě širšímu spektru hráčů a umožňuje jim sdílet zážitek ze hry s přáteli na různých platformách.

DINOLORDS

Tahle chystaná strategie představuje splnění mnoha dětských snů - odpovídá totiž na věčnou otázku, co by se stalo, kdyby ve středověku ještě žili dinosauři. Dinolords, nová strategická hra od vývojářského týmu, se na nedávném Triple-I Showcase dočkala nového traileru a nadchla mnoho fanoušků. S nadějí a očekáváním se teď těšíme na zteč s rytíři, kteří sedí na hřbetech T-Rexů, protože to jednoduše vypadá naprosto cool. Dinolords slibuje unikátní herní zážitek, který spojuje prvky strategie a dobrodružství. Hráči se ocitnou ve středověkém světě plném dinosauřích druhů, které jsou ovládány mocnými lordy. Jejich úkolem je být hrdinou, který se postaví těmto lordům a zachrání ostatní obyvatele této fantastické říše.

GESTALT: STEAM AND CINDER

Gestalt: Steam Cinder je nadějnou steampunkovou 2D plošinovkou, kterou vyvíjí studio Fireshine Games. Tato hra právě dostala konečné datum vydání, a to 21. květen. Pro fanoušky a fanynky páry a ozubených kol je tato zpráva rozhodně potěšující. Hra se odehrává ve světě plném průmyslové revoluce, kde hráči převezmou kontrolu nad postavou jménem Aletheia, která je posledním obráncem řádu. Hráči se budou průvodcem Aletheie skrze temné a nebezpečné lokace, kde čekají na něj různé nástrahy a nepřátelé. Vývojáři Fireshine Games slibují, že Gestalt: Steam a Cinder nabídne poutavou hratelnost s různými zbraněmi, upgrady a schopnostmi, které hráči mohou postupně odemknout. Kombinace klasické plošinové akce s prvky RPG a výpravným příběhem slibuje zajímavý a hloubavý herní zážitek.

FLINTLOCK: THE SIEGE OF DAWN

Flintlock: The Siege of Dawn je akční RPG, které se chystá vydat letos v létě na PC a konzolích. Nový trailer, který nedávno vyšel, nám přináší podrobnosti o této očekávané hře. V traileru se také objevuje skladatel soundtracku Erica Hillman, který nám představuje svůj tvůrčí proces. Flintlock: The Siege of Dawn slibuje hráčům akční dobrodružství ve fantasy světě. Hráči se ocitnou ve zříceném světě, který je sužován temnou magií. Jejich úkolem bude zachránit tuto zemi před zlem a obnovit řád. Vývojáři této hry se vydali na ambiciózní cestu k vytvoření bohatého a propracovaného herního světa. Snaží se přinést hráčům poutavý příběh, rozmanité a náročné souboje, a také systém progresu postavy, který umožní hráčům přizpůsobit si svého hrdinu podle svých představ.

DEATH MUST DIE

Death Must Die je akční roguelike hra, která se brzy dočká nového obsahu. Již příští týden, 20. dubna, přinese update nové lokace, nepřátele, božstva a talenty. Vývojáři tedy přináší nové výzvy a nadějí také rozšiřují herní svět pro hráče. Death Must Die slibuje intenzivní roguelike zážitek, kde se hráči stanou bojovníky proti samotné smrti. Herní svět se mění při každém průchodu a hráči musí bojovat s různými nepřáteli, aby získali nové zbraně a talenty, které jim pomohou v cestě za vítězstvím. Vývojáři této hry jsou malý tým studio Perfectly Paranormal, který se specializuje na vývoj hrůzostrašných a roztomilých her. Death Must Die je jejich nejnovější projekt, který přináší hráčům novou úroveň výzvy a herní zábavy.

ENDZONE 2

Tato očekávaná hra se chystá v létě představit své možnosti v předběžném přístupu s bohatými novými prvky a vylepšeními. Nedávno zveřejněný trailer nám ukazuje, co můžeme od Endzone 2 očekávat - od náročných herních mechanik až po nové překážky, se kterými se hráči budou muset vypořádat při budování a přežívání. Endzone 2 slibuje nabitý herní zážitek plný výzev a rozhodnutí, která ovlivní osud hráčovy postapokalyptické základny. Hráči budou muset spravovat zdroje, starat se o obyvatele základny a čelit nebezpečím prostředí, aby zajistili přežití a rozvoj svého osídlení. Vývojáři Endzone 2, zahraniční tým Gentlymad Studios, mají za sebou zkušenosti s vývojem survival her a jejich cílem je přinést hráčům co nejvyšší kvalitu a zábavu. Studio se snaží zahrnout hráče do realistického postapokalyptického světa plného výzev a rozhodnutí.

UNDERMINE 2

UnderMine je akční roguelike dungeon crawler, který byl vydaný v roce 2020. Tento úspěšný titul dnes oznámil své pokračování, které přinese novinky, z nichž jednou je kooperační režim. To znamená, že hráči budou mít možnost prozkoumat podzemní kobky spolu s přítelem. UnderMine 2 si ponechá všechny prvky, které udělaly z prvního dílu úspěch. Budete mít možnost plnit různé úkoly, sbírat předměty a postupovat skrz náročné úrovně. Ale tentokrát vás nebude doprovázet jen věrný průvodce, ale také váš parťák ve hře. Vývojáři UnderMine 2 se snaží přinést nové zážitky hráčům a posunout žánr roguelike dungeon crawlerů ještě dál. Tým pracuje na vylepšení grafiky, hratelnosti a také na přidání nových herních mechanik. S kooperačním režimem se otevírá možnost nových strategií a taktik, které hráči mohou využít ve hře.

NORLAND

Vývojářský tým Long Jaunt ohlásil, že jejich středověká strategická hra Norland bude dostupná ve formě předběžného přístupu od 16. května. Tato hra se zaměřuje na správu vlastního království v prostředí středověku. Vývojáři Long Jaunt mají za sebou bohaté zkušenosti v herním průmyslu a jsou známí svými ambiciózními projekty. Tým je složen z nadšených a talentovaných programátorů, designérů, umělců a hudebníků, kteří společně pracují na vytvoření jedinečných a poutavých herních zážitků. V průběhu vývoje hry Norland vytvořili Long Jaunt detailní prostředí středověkého království, plné hradeb, budov a obyvatel. Hráči budou mít možnost se chopit role krále a zodpovědně spravovat své panství. Budou se muset starat o bezpečnost svého království, rozvíjet infrastrukturu, plánovat ekonomické strategie a vést vojenské tažení za rozšířením svých hranic. Vývojáři se zaměřili na detailnost prostředí a systémovou hloubku hry, aby poskytli hráčům co nejvíce možností a rozhodnutí. Dovolí hráčům plně se ponořit do atmosféry středověkého světa a zažít výzvy spojené se správou a rozvojem vlastního království. Long Jaunt se věnovali i zvukovému designu hry Norland, kvůli kterému spolupracovali s talentovanými hudebníky a zvukovými návrháři. Chtějí hráčům poskytnout autentický zážitek, který bude doprovázen bohatou hudbou a realistickými zvuky prostředí.

RKGK / Rakugaki

Wabisabi Games, nové herní studio stojící za kyberpunkovým debutem RKGK (Rakugaki), slibuje hráčům originální zážitek inspirovaný anime estetikou a dystopickou budoucností. Tato 3D plošinovka se sprejerkou v hlavní roli přenese hráče do světa plného barevných výjevů, kde budou bojovat proti mocné a zlovolné korporaci. Termín vydání je naplánován na letošní léto, a fanoušci se tak mohou těšit na novou zajímavou hratelnou podívanou. V rámci vývoje hry RKGK (Rakugaki) se tým Wabisabi Games zaměřil na vytvoření poutavého příběhu, atraktivního vizuálního stylu a zábavné herní mechaniky. Hráči se mohou těšit na bohatou paletu prostředí, různorodé nepřátele a výzvy, které si vyžádají strategické myšlení a obratné ovládání postavy. Atmosféra dystopické budoucnosti bude podbarvena hudbou a zvuky, které ponoří hráče do světa RKGK a poskytnou jim autentický herní zážitek. Hry se dočkáme už v létě.

RAVENSWATCH

Ravenswatch, populární kooperativní akční roguelike, už řadu měsíců běží v režimu předběžného přístupu. Hráči se brzy dočkají rozsáhlého updatu s názvem Fall of Avalon, který přinese do hry zásadní novinky. Kromě nové mapy se v updatu objeví také nové herní mechanismy, nepřátelé, vylepšení výbavy a mnoho dalšího, čímž zaručí hráčům zábavu na dlouhou dobu. Programátoři, designéři a tvůrci obsahu pracují neúnavně na vývoji a neustále naslouchají zpětné vazbě komunity, aby zajistili, že hra bude splňovat očekávání hráčů ve všech směrech. novými vylepšeními, nepřáteli a mechanikami hráči určitě nebudou mít šanci se nudit a mohou se těšit na nové výzvy, které jim hra přinese. Jste připraveni vydat se do světa Ravenswatch a zúčastnit se pádu Avalonu?

CAT QUEST III

Kočky a piráti. Co víc od hry chtít? Cat Quest III, vysoce očekávaný třetí díl populárního kočičího RPG, nedávno představil svůj poutavý příběhový úvod a několik epických soubojů. Tato nová část série Cat Quest se zaměřuje na pirátskou tematiku a přinese hráčům dobrodružství plné roztomilých koťátek a nečekaných překvapení. Očekává se, že hra Cat Quest III vyjde někdy v letošním roce, a hráči se mohou těšit na další skvělý herní zážitek. Arrr,mňau.

HYPER LIGHT BREAKER

Heart Machine, tvůrci oblíbených her ze série Hyper Light, plánují svůj nový titul s názvem Hyper Light Breaker, který nedávno představil upoutávku z epického souboje s jedním z menších bossů. Tato akční hra se chystá vydat do režimu předběžného přístupu na platformě Steam letos v létě, a hráči se mohou těšit na novou dávku vzrušení a dobrodružství. Vývojářský tým studia Heart Machine je znám svou schopností vytvářet bohaté a atmosférické herní světy, které okouzlí hráče jak vizuálně, tak herně. Svou tvorbou dokáží propojit poutavé příběhy s akčním gameplayem, čímž vytvářejí zážitky, které zanechávají trvalý dojem.

THE LAST SPELL

Tvůrci úspěšného taktického roguelite RPG The Last Spell již za dva týdny představí své nejnovější DLC nazvané "Dwarves of Runenberg". Tento přídavek přinese do hry novou mapu, zbraň, předmět a poprvé hráčům umožní hrát za trpaslíky. Tvůrci se věnují také vývoji většího bezplatného updatu, který bude všem hráčům k dispozici. Jedním z nejzajímavějších nových prvků tohoto updatu je možnost hráčů ovlivnit výskyt zbraní během hry. Vývojáři The Last Spell, studio pod názvem Ishtar Games, je tým vášnivých a zkušených tvůrců se zájmem o taktické hry a RPG. Jejich cílem je přinést hráčům originální a návykovou herní zkušenost, která vyniká nejen svojí strategickou složkou, ale také atmosférickým prostředím a kvalitním designem postav a prostředí. Jste připraveni připojit se k poslednímu boji a chránit svět před temnými silami?

WIZARD OF LEGEND 2

Studio Dead Mage představuje své nejnovější dílo, Wizard of Legend 2, což je kooperativní roguelike akční hra určená až pro čtyři hráče. Nový trailer, který byl nedávno zveřejněn, nám poskytuje pohled na různá prostředí v této hře, stejně jako na její způsob boje. Fantasy svět Wizard of Legend 2 je plný ohnivých kouzel, ledových vln, blesků a dalších magických sil. Dokonce i prostředí samotné se může během hry měnit, což přináší větší rozmanitost do každého dobrodružství. Akční souboje jsou rychlé a dynamické, přičemž hráči mají k dispozici širokou škálu magických schopností a kombinací, které mohou využít pro poražení nepřátel. Dead Mage je renomované herní studio s dlouholetými zkušenostmi v tvorbě akčních her. Jejich předchozí tituly, jako například Children of Morta, získaly velký obdiv hráčů i kritiky díky svému jedinečnému stylu a poutavému příběhu. S Wizard of Legend 2 se studio snaží navázat na své úspěchy a přinést hráčům ještě větší a lepší zážitek.

LET’S SCHOOL

Let's School, oblíbený školní tycoon, který loni oslovil hráče na PC, se letos chystá na výpravu do světa konzolí. Hráči na PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One a Nintendo Switch si budou moci užívat budování vlastní střední školy během letních prázdnin, čímž jim budou tyto hry poskytovat zábavu a odpočinek i během teplých měsíců. V Let's School se hráči ujímají role ředitele školy a mají za úkol vést a rozvíjet svou vlastní střední školu. Budování rozvrhu, zajištění kvalitních vyučujících, investování do moderního vybavení a starost o šťastné a spokojené studenty jsou jen částí rozmanitých úkolů, které na hráče čekají. Hra kombinuje strategický management s různými herními mechanismy, které hráče zaručeně zabaví.

WHAT THE CAR?

What The Car? je poťouchlá hra, která vyjde na PC 5. září 2024. Studio Triband vydalo trailer, ze kterého je úplně jasné, že půjde o velmi bláznivou hru. Hrajete totiž za auto, které má nohy. Pokud nemůžete dostat spát a chcete si už nyní vyzkoušet bláznivou jízdu s autem, můžete si stáhnout demo na Steamu a vlastnoručně zjistit, jak se cítíte, když zároveň běháte a řídíte. Vývojářem této hry je tým Triband. Triband je herní studio se sídlem v Dánsku, které se specializuje na vytváření originálních a netradičních her. Jsou známí pro svou tvůrčí a inovativní přístup k hernímu designu. Jejich cílem je vytvářet zážitky, které vyčnívají z davu a nabízejí hráčům nové a neobvyklé zážitky.